Kombo

Tunnetko ongelmien kasautuvan epämääräiseksi vyyhdiksi, jota on vaikea setviä? Tuntuuko, että märehdit asioita, vaikka haluaisit vain mennä eteenpäin? Kalvaako fiilis, että edistät vääriä asioita?


Kombo-valmennus syntyi pohtiessani kokemuksiani meistä ihmisistä: karkeasti jaotellen, minusta tuntui, että olemme kahta tyyppiä.

  • Vatvojia. Vatvoja osaa pysähtyä pohtimaan asioita ja jopa pyöritellä niitä eri vinkkeleistä. Vähän liiankin hyvin. Ongelmana hänellä on päästä eteenpäin kohti toivottua muutosta. Sitä on vaikea kiteyttää tai pohtia miten edetä. Vellomiseen on helppo lipsahtaa uudelleen.
  • Halki, poikki ja pinoon -ihmisiä. HPP osaa laittaa tapahtumaan ja pitää siitä, että hommissa on selkeitä linjoja. Asioiden reflektointi voi tuntua ajan haaskaamiselta tai jopa turhalta tunteilulta. Ongelmaksi voi koitua hätiköidyt valinnat tai käsittelemättömien ajatusten ja tunteiden pulpahtelu pintaan matkan varrella.

Miten voisin valmentaa niin, että reflektoimme tarpeeksi ja edistämme asiakkaan tavoitetta tarpeeksi, ei liikaa, emmekä sivuuta kumpaakaan puolta? Sain idean valmennuksesta, joka yhdistää coaching-keskustelun, jossa ehditään pysähtyä asioiden äärelle pohdiskeluun, sekä pajatyöskentelyn, joka ohjaa tekemään napakasti valintoja.

Kombo sopii erityisesti hähmäiseltä ja jopa tuskaiselta tuntuvaan tilanteeseen, jossa on vaikeaa hahmottaa kokonaisuutta, tehdä valintoja tai aloittaa asioiden edistäminen.


Valmennusprosessiin kuuluu:

  • kevyt ennakkovalmistautuminen
  • itse valmennustapaaminen
  • raportti ja treeniohje itsenäiseen harjoitteluun
  • miten edistyy -puhelu.

Valmennustapaamisessa vaihtelemme erilaisten vaiheiden välillä. Välillä keskustelemme, välillä teet itsenäisesti töitä. Vuorottelemme myös useaan otteeseen aiheen laajentamisen (tiedonkeruun) ja rajaamisen (valinnat, keskittyminen) välillä. Työskentely on intensiivistä ja välissä pidämme lyhyen tauon (ryhmäversiossa taukoja on enemmän).

Käsittelemme tilannetta, voimavaroja, ongelmia, tavoitteita, toivottua tulevaisuutta, motivaatiota, ratkaisumahdollisuuksia, prioriteetteja ja toimintasuunnitelmia.

Ensisijainen tavoite valmennustapaaamiselle on tuottaa hyvä kohtaaminen, voimaannuttaa sinua, nostaa esiin ratkaisumahdollisuuksia ja koko valmennukselle vahvistaa mahdollisuuksiasi saavuttaa tavoitteesi.

Valmennuksesta on versiot yksilölle ja ryhmälle (max 7 henkeä), ja se onnistuu sekä lähivalmennuksena tai etäversiona (käytössä Miro).

Kombo on tehokas kertavalmennus, mutta se toimii toistettavana eri ongelman kanssa tai saman asian jatkotyöstöön tarpeellisin osin. Raportin ja treeniohjeiden tarkoitus on tukea sinua itsesi sparraamiseen. Toki valmennan sinua jatkossakin, jos niin haluat.


Oletko valmis apukäynnistykseen? Voimme keskustella Kombosta tarkemmin kun otat yhteyttä.